Vloerrenovatie

Een simpele vorm van vloerrenovatie is het aanhelen of egaliseren van de dekvloer. Op deze manier worden gaten opgevuld en oneffenheden in een cementdekvloer gladgestreken. Op dezelfde wijze kunnen ook sommige hoogteverschillen in de dekvloer goed opgelost worden. 

Door aan te helen of te egaliseren maak je van de bestaande dekvloer weer een vlakke vloer die geschikt is om te frezen.

Innovatief · Verwarmend · Verkoelend

Vloer-
RENOVATIE

Contact

Persoonlijk contact en advies op maat

Plan

Duidelijke afspraken en heldere planning

Aan de slag

Meestal gerealiseerd binnen een dag

Oplevering

Een stevige vlakke dekvloer

Vloerrenovatie

Vloerrenovatie door het aanleggen van een nieuwe dekvloer kan op verschillende manieren. Een voorbeeld hiervan is het leggen van een gipsvezelvloer. Maar in plaats van een gipsvezelvloer kan ook gekozen worden om een zandcement dekvloer te storten.  Het hangt van de omstandigheden af welke van de twee de beste keuze is.

Vloerrenovatie cementdekvloer 

Een nieuwe zandcement dekvloer leggen is een veel voorkomende vorm van vloerrenovatie. Om te beginnen is dit een goede optie wanneer de bestaande dekvloer erg slecht van kwaliteit of te dun is. In dat geval moet de bestaande dekvloer eerst worden gesloopt voordat een nieuwe zandcement dekvloer gelegd kan worden. Wanneer de opbouwhoogte geen belemmering biedt, kan ook in het geval van een betonnen ondervloer gekozen worden voor het storten van zandcement.

Droogtijd

In beide gevallen ontstaat er een egale sterke dekvloer die direct over de geknoopte vloerverwarming heen gelegd kan worden. Nadeel van vloerrenovatie door middel van een een nieuwe cementdekvloer is wel dat deze lange tijd moet drogen. Voor elke cm hoogte van de dekvloer dient een week droogtijd gerekend te worden.

Omdat er minimaal een laag van 5cm zandcement over de vloerverwarming gelegd moet worden is de droogtijd van een nieuwe dekvloer dus tenminste 5 weken. Bij koud vochtig weer kan dit zelfs nog langer duren. De droogtijd kan wel verkort worden door een versneller aan de zandcement toe te voegen, maar dan dient nog altijd een droogtijd van minimaal 10 dagen in acht genomen te worden.

Vloerrenovatie met gipsvezelplaten

Een andere vorm van vloerrenovatie is het leggen van een gipsvezelvloer. Met name bij een houten ondervloer, een te dunne cementdekvloer of een betonnen ondervloer is het leggen van Fermacell of Brio platen een uitkomst.

Gipsvezel met isolatielaag

Bij een houten vloer of wanneer er kleine oneffenheden in de ondervloer zitten wordt gekozen voor geïsoleerde gipsvezelplaten. De isolatielaag vangt namelijk die kleine oneffenheden in de ondervloer op waardoor er toch een stevige vlakke vloer ontstaat. Een ander voordeel van geïsoleerde gipsvezelplaten is dat zij uitstekende geluiddempende, brandvertragende en isolerende eigenschappen hebben.

Gipsvezel zonder isolatielaag

Wanneer de ondervloer vlak genoeg is kunnen ook ongeïsoleerde platen gebruikt worden. Deze platen hebben wat minder goede geluiddempende, brandvertragende en isolerende eigenschappen maar zijn wel een stuk goedkoper en de opbouwhoogte is een cm lager.

Geen droogtijd

Een  groot voordeel van werken met gipsvezel is dat er geen sprake is van droogtijd. Na het leggen is deze vloer direct klaar voor verdere verwerking. Daar tegenover staat dat ook bij gipsvezel sprake is van extra opbouwhoogte.    

Klanten over Klusbedrijf Van Zijl

Thomas van Hulst
Thomas van Hulst
14/10/2023
Uitstekende service, aardige Personen, kwaliteit is uitstekend, Vakmensen.
Myrthe Nijland-van Wijchen
Myrthe Nijland-van Wijchen
28/01/2023
Erg goede ervarig met klusbedrijf van Zijl. Ze komen hun afspraken na, en komen goed op tijd. We zaten met wat tijdsdruk, maar ze konden snel een afspraak in plannen, hebben goed advies gegeven, en dezelfde week de vloerverwarming ingefreesd. Ze stonden lekker vroeg voor de deur en weten zeker van doorpakken, begin van de middag waren ze al klaar en alles netjes schoongemaakt. Zeker een aanrader!
Carine Schots
Carine Schots
23/10/2022
Vloerverwarming aangelegd. Zeer tevreden over het geleverde werk. Ondanks onvoorziene conditie van de vloer is er een goede oplossing aangedragen en netjes uitgevoerd.
Rowanpeek Peek
Rowanpeek Peek
22/10/2022
Stefan en Sanne hebben ons enorm uit de brand geholpen! De opdracht hadden we eerst laten uitvoeren door een ander vloerverwarming bedrijf! Bij hun ging alles mis! Via via het telefoonnummer van Stefan gekregen! Stefan was gelijk meedenkend en kwam samen met Sanne dezelfde avond nog langs om de situatie te bekijken. Stefan stelde voor om een stukje proef te frezen! De volgende dag stonden ze in hun vrije weekend te frezen. Ze hadden pas over een maand een plekje in de agenda. De volgende de dag belde ze en stelde voor om de vloer in de avond uren en twee pinksterdag erin te frezen. Wij waren hierdoor enorm geholpen en door hun inzet is onze verbouwing niet in de soep gelopen. Een tijdje geleden heeft een klant van mij een hele vervelende ervaring gehad met een ander vloerverwarming bedrijf! Ik stelde voor om Stefan te bellen. Hij heeft uiteindelijk de puinhoop van een ander recht getrokken . Begin er maar aan! Stefan zoals altijd positief en heeft alles werkend gemaakt. Ik heb alleen maar lof voor dit bedrijf! Ga zo door en ik raadt jullie aan bij iedereen die graag vloerverwarming wilt hebben!
David Witte
David Witte
21/10/2022
Stefan heeft ons goed geadviseerd en kwam met goede tips voor onze vloerverwarming. We zitten er warm bij ;-)
Jotte Brand
Jotte Brand
20/10/2022
Klusbedrijf Van Zijl heeft bij ons een nette fermacelvloer met hierin vloerverwarming gelegd. De klus verliep soepel en snel met een mooi resultaat. De communicatie is erg laagdrempelig wat heel prettig is. Ze staan altijd voor je klaar!
Ruud Haring
Ruud Haring
20/10/2022
Vriendelijke vakbekwame mensen. Service gericht. Goede communicatie. Gewoon top.
Ter Hul Interieur
Ter Hul Interieur
20/10/2022
Harde werkers die zich houden aan de afspraken en met de klant meedenken. Ze leveren goed werk! Klusbedrijf van Zijl en Ter Hul Interieur werken nauw samen. Planning en uitvoering sluiten naadloos op elkaar aan. Hartstikke fijn om samen te werken.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Contact informatie
Informatie over de ruime
Voorkeur datum en tijd