Vloerrenovatie
Een simpele vorm van vloerrenovatie is het aanhelen of egaliseren van de dekvloer. Op deze manier worden gaten opgevuld en oneffenheden in een cementdekvloer gladgestreken. Op dezelfde wijze kunnen ook sommige hoogteverschillen in de dekvloer goed opgelost worden.
Door aan te helen of te egaliseren maak je van de bestaande dekvloer weer een vlakke vloer die geschikt is om te frezen.
Innovatief · Verwarmend · Verkoelend
Vloer-
RENOVATIE
Contact
Persoonlijk contact en advies op maat
Plan
Duidelijke afspraken en heldere planning
Aan de slag
Meestal gerealiseerd binnen een dag
Oplevering
Een stevige vlakke dekvloer
Vloerrenovatie
Vloerrenovatie door het aanleggen van een nieuwe dekvloer kan op verschillende manieren. Een voorbeeld hiervan is het leggen van een gipsvezelvloer. Maar in plaats van een gipsvezelvloer kan ook gekozen worden om een zandcement dekvloer te storten. Het hangt van de omstandigheden af welke van de twee de beste keuze is.
Vloerrenovatie cementdekvloer
Een nieuwe zandcement dekvloer leggen is een veel voorkomende vorm van vloerrenovatie. Om te beginnen is dit een goede optie wanneer de bestaande dekvloer erg slecht van kwaliteit of te dun is. In dat geval moet de bestaande dekvloer eerst worden gesloopt voordat een nieuwe zandcement dekvloer gelegd kan worden. Wanneer de opbouwhoogte geen belemmering biedt, kan ook in het geval van een betonnen ondervloer gekozen worden voor het storten van zandcement.
Droogtijd
In beide gevallen ontstaat er een egale sterke dekvloer die direct over de geknoopte vloerverwarming heen gelegd kan worden. Nadeel van vloerrenovatie door middel van een een nieuwe cementdekvloer is wel dat deze lange tijd moet drogen. Voor elke cm hoogte van de dekvloer dient een week droogtijd gerekend te worden.
Omdat er minimaal een laag van 5cm zandcement over de vloerverwarming gelegd moet worden is de droogtijd van een nieuwe dekvloer dus tenminste 5 weken. Bij koud vochtig weer kan dit zelfs nog langer duren. De droogtijd kan wel verkort worden door een versneller aan de zandcement toe te voegen, maar dan dient nog altijd een droogtijd van minimaal 10 dagen in acht genomen te worden.
Vloerrenovatie met gipsvezelplaten
Een andere vorm van vloerrenovatie is het leggen van een gipsvezelvloer. Met name bij een houten ondervloer, een te dunne cementdekvloer of een betonnen ondervloer is het leggen van Fermacell of Brio platen een uitkomst.
Gipsvezel met isolatielaag
Bij een houten vloer of wanneer er kleine oneffenheden in de ondervloer zitten wordt gekozen voor geïsoleerde gipsvezelplaten. De isolatielaag vangt namelijk die kleine oneffenheden in de ondervloer op waardoor er toch een stevige vlakke vloer ontstaat. Een ander voordeel van geïsoleerde gipsvezelplaten is dat zij uitstekende geluiddempende, brandvertragende en isolerende eigenschappen hebben.
Gipsvezel zonder isolatielaag
Wanneer de ondervloer vlak genoeg is kunnen ook ongeïsoleerde platen gebruikt worden. Deze platen hebben wat minder goede geluiddempende, brandvertragende en isolerende eigenschappen maar zijn wel een stuk goedkoper en de opbouwhoogte is een cm lager.
Geen droogtijd
Een groot voordeel van werken met gipsvezel is dat er geen sprake is van droogtijd. Na het leggen is deze vloer direct klaar voor verdere verwerking. Daar tegenover staat dat ook bij gipsvezel sprake is van extra opbouwhoogte.
Overige diensten
Behalve vloerverwarming ben je misschien ook geïnteresseerd in de volgende diensten?