Vloerverwarming aanleggen​

Vloerverwarming aanleggen is geen klusje dat iedereen zo eventjes doet. Hoewel er verschillende systemen zijn waar de handige klusser mee uit de voeten zou moeten kunnen, blijft het aanleggen van vloerverwarming in veel opzichten specialistisch werk.

Niet alleen moet je over verschillende vaardigheden beschikken, daarbij zijn er tal van technische zaken om rekening mee te houden. Om die reden laten de meeste mensen het aanleggen van vloerverwarming aan de professional over.

De warmtebron

Of je nu een CV-installatie hebt, of stadsverwarming of een warmtepomp: bij elk type warmtebron moet een vloerverwarmingsverdeler geplaatst worden als je vloerverwarming wilt laten aanleggen. Toch heeft elke warmtebron zijn eigen kenmerken. Er zijn dan ook veel verschillende soorten verdelers op de markt. Om die reden is het type warmtebron een van de belangrijkste factoren bij het aanleggen van vloerverwarming

Ook is het handig vast rekening te houden met toekomstige veranderingen. Zo kan het zijn dat je nu een CV installatie hebt, maar dat je in de toekomst over wilt stappen op een (hybride) warmtepomp of stadsverwarming. Wanneer je daar nu vast rekening mee houdt, kun je in de toekomst veel geld besparen!

Klanten over Klusbedrijf van Zijl

Thomas van Hulst
Thomas van Hulst
14/10/2023
Uitstekende service, aardige Personen, kwaliteit is uitstekend, Vakmensen.
Myrthe Nijland-van Wijchen
Myrthe Nijland-van Wijchen
28/01/2023
Erg goede ervarig met klusbedrijf van Zijl. Ze komen hun afspraken na, en komen goed op tijd. We zaten met wat tijdsdruk, maar ze konden snel een afspraak in plannen, hebben goed advies gegeven, en dezelfde week de vloerverwarming ingefreesd. Ze stonden lekker vroeg voor de deur en weten zeker van doorpakken, begin van de middag waren ze al klaar en alles netjes schoongemaakt. Zeker een aanrader!
Carine Schots
Carine Schots
23/10/2022
Vloerverwarming aangelegd. Zeer tevreden over het geleverde werk. Ondanks onvoorziene conditie van de vloer is er een goede oplossing aangedragen en netjes uitgevoerd.
Rowanpeek Peek
Rowanpeek Peek
22/10/2022
Stefan en Sanne hebben ons enorm uit de brand geholpen! De opdracht hadden we eerst laten uitvoeren door een ander vloerverwarming bedrijf! Bij hun ging alles mis! Via via het telefoonnummer van Stefan gekregen! Stefan was gelijk meedenkend en kwam samen met Sanne dezelfde avond nog langs om de situatie te bekijken. Stefan stelde voor om een stukje proef te frezen! De volgende dag stonden ze in hun vrije weekend te frezen. Ze hadden pas over een maand een plekje in de agenda. De volgende de dag belde ze en stelde voor om de vloer in de avond uren en twee pinksterdag erin te frezen. Wij waren hierdoor enorm geholpen en door hun inzet is onze verbouwing niet in de soep gelopen. Een tijdje geleden heeft een klant van mij een hele vervelende ervaring gehad met een ander vloerverwarming bedrijf! Ik stelde voor om Stefan te bellen. Hij heeft uiteindelijk de puinhoop van een ander recht getrokken . Begin er maar aan! Stefan zoals altijd positief en heeft alles werkend gemaakt. Ik heb alleen maar lof voor dit bedrijf! Ga zo door en ik raadt jullie aan bij iedereen die graag vloerverwarming wilt hebben!
David Witte
David Witte
21/10/2022
Stefan heeft ons goed geadviseerd en kwam met goede tips voor onze vloerverwarming. We zitten er warm bij ;-)
Jotte Brand
Jotte Brand
20/10/2022
Klusbedrijf Van Zijl heeft bij ons een nette fermacelvloer met hierin vloerverwarming gelegd. De klus verliep soepel en snel met een mooi resultaat. De communicatie is erg laagdrempelig wat heel prettig is. Ze staan altijd voor je klaar!
Ruud Haring
Ruud Haring
20/10/2022
Vriendelijke vakbekwame mensen. Service gericht. Goede communicatie. Gewoon top.
Ter Hul Interieur
Ter Hul Interieur
20/10/2022
Harde werkers die zich houden aan de afspraken en met de klant meedenken. Ze leveren goed werk! Klusbedrijf van Zijl en Ter Hul Interieur werken nauw samen. Planning en uitvoering sluiten naadloos op elkaar aan. Hartstikke fijn om samen te werken.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Meestal leggen wij vloerverwarming als hoofdverwarming aan. De vloerverwarming vervangt dan de radiatoren. In dit geval liggen de vloerverwarmingsbuizen op een afstand van 10cm uit elkaar in de vloer.  

In andere gevallen worden de buizen verder uit elkaar gelegd: tussen de 15 en 20cm. Dit noemen we bijverwarming. Bijverwarming is met name geschikt voor ruimtes waar radiatoren in gebruik zijn en ook blijven.  

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Contact informatie
Informatie over de ruime
Voorkeur datum en tijd