Fermacell en vloerverwarming aanleggen in Lopik

Intro

In een volledig gestripte woning in Lopik mochten wij op twee verdiepingen Fermacell gipsvezelplaten en vloerverwarming aanleggen. Naast het frezen van de Fermacell mochten wij in de badkamer moesten zwaluwstaartplaten leggen waarop vloerverwarming op netten moest worden geknoopt.  De vloerverwarmingsbuis is aangesloten op de door de opdrachtgever geleverde Viega vloerverwarmingsverdelers.

Projectbeschrijving

Vanwege de slechte kwaliteit van de vloer beneden en de houten vloeren boven, is in deze woning gekozen voor het leggen van Fermacell 2E26 gipsvezel platen. Deze platen hebben wij gelegd op de gehele benedenverdieping inclusief de natte ruimten,. Ook op de eerste verdieping is in alle ruimtes Fermacell gelegd. Enige uitzondering daarop is de badkamer. Daar hebben wij 
zwaluwstaartplaten gelegd  met daarbovenop netten om de vloerverwarming te knopen. Daar zou later een cementdekvloer overheen aangelegd worden.
 
Na het leggen van de gipsvezelvloer op beide verdiepingen hebben wij de sleuven voor de vloerverwarming gefreesd. Boven hebben we 6 groepen vloerverwarming aangelegd. Deze zijn “in zone” gelegd waardoor de temperatuur straks in elke ruimte afzonderlijk kan worden aangestuurd. De badkamer heeft een eigen groep gekregen en is op netten geknoopt.

Beneden zijn de aanvoer- en retourleidingen van de woonkamer, hal en keuken door de zijmuur van 
de trapkast naar de verdeler gebracht.  De bijkeuken ligt een stukje lager dan de rest van de woning en daarvan zijn de leidingen door de achterwand van de trapkast naar de  verdeler toe gebracht.
 
Nadat de vloerverwarming op de verdelers was aangesloten hebben we de sleuven dicht gezet met gipsgebonden reparatiemortel van Uzin. Hierdoor is de vloerverwarmingsbuis goed beschermd tijdens de rest van de verbouwing.

Resultaat

Door het aanleggen van de Fermacell gipsvezelplaten heeft deze woning op beide verdiepingen een mooie vlakke vloer gekregen. De deuropeningen hebben geen dorpels meer waardoor het PVC straks overal mooi doorgelegd kan worden.

De aangelegde vloerverwarming is aanvankelijk aangesloten op de bestaande CV installatie maar de verschillende groepen zijn wel zodanig gelegd dat dit systeem volledig geschikt is voor gebruik met de nieuw bestelde warmtepomp. Ook is alles in zone gelegd waardoor de temperatuur in alle ruimtes apart aan te sturen is. 

   

`

Bekijk de foto’s

Enthousiast?

Leuk! Wij staan voor je klaar.

Of vul onderstaand formulier in. Velden met een * zijn verplicht.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Contact informatie
Informatie over de ruime
Voorkeur datum en tijd